Čilės mozaika

13/11/2011

Morkų pyragas “Zuikienė”

Filed under: Virtuvė — Adriana Giedrė @ 20:08

Iš čilietiškų didelių ir labai saldžių morkų pabandžiau pagaminti sveikuolišką morkų pyragą. Tikiu, kad iš lietuviškų morkų išeis ne ką prastesnis. Taigi – pyragas zuikiams ir ne tik. Prireiks:

3 didelių morkų (sutarkuotų)
125 g sviesto
2 kiaušinių
1 šaukštelio cinamono
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
1 stiklinės miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių
1 citrinos arba apelsino tarkuotos žievelės
1 stiklinės razinų
1 stiklinės cukraus (balto ar rudo, kaip norite, arba maišyto)

Eiga. Pirmiausia ištirpinti sviestą ir sumaišyti su cukrumi. Maišant, įplakti kiaušinius. Kai masė pasidarys tirštoka, sudėti sutarkuotas morkas, razinas, cinamoną, vanilę, citrinos ar apelsino žievelę (aš turėjau citrinos tuo metu) ir viską maišant pamažu berti miltus bei kepimo miltelius. Turėtų gautis tiršta tiršta masė. Supilti viską į pyrago skardą (geriausia – išklotą kepimo plėvele) ir – į orkaitę maždaug 40-čiai minučių. Pirmąsias 10 minučių kepti “ant karštos ugnies”, vėliau – vidutiniškos temperatūros karštyje.

Buen apetito!

5 Komentaras »

  1. Nu iskepiau, atskubu pasidalint ispudziais ;) Tai skonis mano receptoriams labai geras, toks dregnas dregnas keksas :) Tik cukraus man per daug (nors ir taip dejau tik vos vos daugiau nei puse stiklines), todel kita karta desiu gal tik kokius 2-3 saukstus :) Bus itraukas i megstamu pyragu sarasa! :) Lauksim kitu receptu :)

    Komentaras sukūrė Agne — 22/11/2011 @ 11:59 | Atsakyti

    • Xi, nieko nuostabaus dėl cukraus :) Čia Čilėj viskas valgoma su tris kartus padidintu cukraus kiekiu: vaisiai saldūs, daržovės irgi, o apie saldumynus nė kalbėt neverta :)))

      Komentaras sukūrė Adriana Giedrė — 22/11/2011 @ 19:27 | Atsakyti

  2. Dar itarima kelia 3 sauksteliai kepimo milteliu :) Gal pa jus ten jie kitokie, silpnesni kazkokie? Nes paprastai i pyraga dedam apie 1 saukstuka… Nu einu kept, maziau snekejus, parasysiu, kaip gausis :)

    Komentaras sukūrė Agne — 22/11/2011 @ 08:49 | Atsakyti

    • Aha, recepte buvo 3 šaukšteliai. Bet pas mus dar yra tokių miltų, kuriuose jau yra įmaišyta kepimo miltelių. Galima ir tokių naudot :)

      Komentaras sukūrė Adriana Giedrė — 22/11/2011 @ 10:30 | Atsakyti

  3. Mus visai neseniai pavaisinai… labai skanus! :)

    Komentaras sukūrė Giedra — 20/11/2011 @ 21:55 | Atsakyti


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Blogą talpina WordPress.com.

Biblioteca Pública Arroyo de la Miel

Recomendaciones y actividades

alimento y buenvivir

nutrición, salud y bienestar

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: